KONGENS NYTORV
Stadsvallen med dess vallgrav nådde på 1600-talet fram till där Östergade idag mynnar ut i Kongens Nytorv. I samband med att staden växte och stadvallen fick ta en vidare sträckning, kunde man 1647 riva denna del av vallen. Platsen utanför kallades Hallandsåsen. Den bebyggdes på 1670-talet med fina hus runt ett nyanlagt torg på "Hallandsåsen". I samma veva grävedes Nyhavns kanal. Den flotta ryttarstatyn kommer på plats och "krinsen", den ovala trädplanteringen runt statyn anläggs samtidigt (den försvinner på mitten av 1700-talet, men återfår sina träd igen på mitten av 1800-talet).
Jag minns hur mäktigt och vackert torget var, när jag kom från flygbåtarna och gick längs Nyhavn och såg trädrundeln och de stora husen Det Kongelige Teater och Magasin. Men almsjukan tog träden och plötsligt blev torget naket och man såg nya vyer som träden förut skymde och just som man vant sig vid det, planterades nya träd i "krinsen" och bra är väl det!


I bakgrunden skymtar Nyhavn.


Almsjukan har gjort att man tvingats hugga ner träden i "krinsen". Sedan bilden togs, har träden kommit åter.

Varuhuset Magasin du Nord uppfördes i slutet av 1800-talet och har sedan dess föga förändrats. Det var tänkt att vara ännu större, men Cafè à Portas ägare vägrade att sälja sitt hus. Cafèt finns ännu kvar, det är det grå huset i mitten till vänster. Ett annat klassiskt hus på torget är det vita Hotel Dangleterre.
Ovan till vänster: Julsmyckat Magasin. Ovan till höger: Ett 1700-talspalats som inrymmer Københavns finaste och äldsta hotell:
Dangleterre. Till vänster: En detalj av Det Kongelige Teater.

Det Kongelige Teater som 1874 ersatte en äldre teaterbyggnad på samma plats.

Teatern från en annan vinkel. Den lådliknande byggnaden i mitten är den nya scenen från 1931, Den blev stans mesta utskällda byggnad och kallades Stærekassen (fågelholken), som nu är det officiella namnet på scenen.
Från Kongens Nytorv kan du ta tunnelbanan Metro.
2002 kunde Københavnerne stolta meddela att efter mängder av förseningar kunde deras Metro nu tas i bruk. Äntligen kunde København jämföra sig med metropoler som New York, Moskva, Berlin, London och inte minst Stockholm! Märkligt nog är detta den enda stationen i City. Rådhuspladsen eller närbelägna Hovedbanegården hade varit logiska placeringar. Metrostationen är nästan lika djup som Sankt Petersburgs. Men perongen är mycket kort och smal. Glasväggar mot spåren, med glasdörrar som endast öppnas när det lilla förarlösa tåget anländer,
är ett effektivt skydd mot självmordskandidater. Men skapar ett något klaustrofobiskt intryck. Allt är designat i samma nyfunktionalistiskt brutala stil som HT-terminalen och Sorte Diamant. Men rätt läckert!


BACK