Christianshavn

Smått & Gott

Ovan: København och Christianshavn förbinds med två broar Langebro i bakgrunden och Knippelsbro, varifrån bilden är tagen.

Nedan: Christianshavn och Holmen (flottans område), omges i syd och öst av Volden, vallar och bastioner som i zick-zack-mönster riktas mot Amager. Här finns vackra promenad och cykelstråk med en vacker utsikt över Stadsgraven (vallgraven).


Här finns även bastionerna och Lille Mølle som är den sista av de många möllor (väderkvarnar) som stod på befästningsvallarna. Den är numera museum och cafè (Bastionen og Löven). Kvarnen som är från 1783 och ersatte en 1600-talsmölla är numera museum. Om du står vid Vor Frelsers Kirkes torn , fortsätter du bara gatan (Sankt Annæ Gade) söderut till du kommer till vallen. Där är det.

Ovan och nedan:

Nej, det är inte Nyhavn. Husen ligger på gatan Overgaden oven Vandet. Kanalen heter Christianshavns Kanal och bilderna är fotograferade från Overgaden neden Vandet.


Nedan: Stærkodder på Overgaden neden vandet 43 är ett enkelt ölställe för lokalbefolkningen och dess politiske kandestøbere
(för att nu använda ett Hollbergskt uttryck).Annars kan man dricka en öl vid kanalen:

Ett av många hus i "hansastil":

Nedan: Kåk vid Wildersgade.

Ovan: Krog med typisk skylt. Observera bommen som sticker ut ur burspråket och som även syns på huset nedan. Det är en kran för att lyfta upp varor, stora möbler och annat som är för otympligt att ta upp via trappan. Var i Christianshavn detta och nedanstående hus finns, har jag glömt att anteckna.

Nedan: Christianshavns Torv med Metrostation och Pølsemand.


Nedan: Modernt bostadshus, med de gamla lagerhusens (pakhus) proportioner.


Tilbage